söndag 27 februari 2011

Lite lugn och ro

Har haft en lugn helg och hunnit tänka efter både en och två gånger. Sitta stilla, andas lite djupare och bara vara är nyttigt och står väl på varenda må-bra-blogg. Men hur hinner alla med sånt mitt i vardagen och hur kul är det att ha "ingenting" på schemat? Jag tycker det är svårt och vila för mig kan lika gärna vara träning eller mys hemma med vänner.

Jag är inte känd för att vara så lugn eller ta det så lugnt, men jag lever mycket lugnare nu än för några år sen och viktigast av allt - jag känner mig lugnare och mer harmonisk om jag nu ska använda ett sånt ord. Många i min omgivning stressar runt och jag känner skillnad, jag är inte s t r e s s a d.
Jag känner att jag har kontroll på tillvaron även om den svänger emellanåt och jag tar hand om mig själv. Jag sätter stopp när jag behöver och jag väljer vad jag gör med min tid. Jag lever ju ett lyxliv egentligen som "bara" har mig själv att tänka på.
Men självklart är det ofta man vill kunna klona sig och vara på flera ställen.
En vecka med dramatik är över nu, Lottie hamnade på sjukhus men nu mår hon bättre <3, Elins bror begravdes i fredags och mina tankar går till henne och familjen. Oerhörd smärta. Jag önskar er inget annat än lugn och ro, att ni får ta hand om varandra och om sorgen. Det känns i hela kroppen hos mig när jag hör om alla som faktiskt kämpar och mår dåligt. Jag kan få dåligt samvete, hur kan jag få vara frisk? Jag tänker ofta på det när jag går och tränar, hur tacksam jag är att få ha en stark och frisk kropp när det är långt ifrån alla som har det så.
Skickar en extra tanke till alla fina änglar som vakar över oss & till alla NI änglar som finns i mitt liv!
Vad är på riktigt viktigt i ditt liv?
Ta dig tid åt det innan det är för sent!

I fredags var jag och Lisa på inspelningen av Let's Dance. Det var kul och roligast var att få dela en stund med fina härliga Lisa...
Vi skojade i pauserna, här leker vi att vi är med i programmet :)
Min favoritdansare - proffsiga Tobbe, som är kusin med Alex och lika trevlig och glad som honom.
Jag saknar verkligen att dansa, det måste bli ändring på det snart!

Igår kväll myste jag, Lottie, Mary och Henriette med middag och en lite skum film - "The Reader". Fin och bra men samtidigt udda och konstig. Kate Winslet är iaf en fantastisk skådis. Och efter filmen hamnade vi i ett bra samtal om relationer och förhållanden mm. Jag har kloka vänner.
Imorse vaknade jag pigg och utvilad, härligt. Målade klart min byrå och fixade lite hemma innan det var dags för brunch med gamla teamet ute på vackra Skarholmen. Kan varmt rekommendera deras brunch, den var ljuvlig och utsikten är också ett stort plus trots is på Mälaren. Åk dit ut om du behöver lugn och ro, sitt och ät länge. Vi var där i tre timmar och jag hade inte tankarna på annat håll. Härligt.

Söta Emma med räkcocktail!
Ska man frossa i kalorier ska det vara värt det ;)

Jag körde ett pass på gymmet efteråt för att det skulle väga upp lite. Har knappt gymmat i år, men har istället fått upp kondisen en del nu. Morgonspinning har gett resultat och jag fortsätter ett tag till eftersom de instruktörerna är så bra som kör dom passen. Men så fort snön smält kommer jag inte undan, då måste löpardojorna på och jag tycker inte om att känna mig klen när jag ska gymma vilket jag gör nu. Well well, återigen - jag är frisk och jag tror att alla gånger jag skrattar varje vecka gör mig piggare och starkare än lite extra vikter på gymmet ;) 
Körde sporty style idag och letade fram min gamla rosa keps som jag älskar men som inte riktigt passar in på jobbet :) Funderade över när jag köpte den och hittade den här gamla bilden... vilket betyder att kepsen fyller 7år i sommar. Haha, ska definitivt slita lite mer på den framöver. Somrig är den och glad blir man av att ha den på sig :)
Appropå sommar, i veckan bokade vi in Visby - samma vecka som alltid och det ska bli så himla kul att få tillbringa ännu en födelsedag där. Har tappat räkningen på hur många jag är uppe i och jag hoppas jag får fylla 30, 40, 50, 60 osv på den älskade ön..
Visst känns det att dom värsta vintermånaderna är över och att det nu närmar sig vår.. :)
Nu tycker jag att vi sprider lite sommarkänsla för rätt som det är står och vi och skålar i rosé!
Ny vecka och jag ska försöka behålla lugnet, energin som jag samlat i helgen och sen glädjen över allt jag har i mitt liv som betyder nåt. Och alla äventyr som väntar mig, tänk att det bara gått 2 månader på året. Allt kan hända och jag hoppas det händer BRA saker från och med NU!

En fin låt med fin text till er som jag inte skulle kunna leva utan




Inga kommentarer: