söndag 8 juli 2012

Life is better when you surf

För länge sen fick jag ett klistermärke med texten "LIFE IS BETTER WHEN YOU SURF" som jag satte på min resväska. Såhär ser det ut...

Sen gillar jag uttrycket "you can't stop the waves but you can learn how to surf" för så är det ju - vi kan inte värja oss från alla vågor i livet utan vi måste lära oss att de kommer och kunna rida på dom och även ta oss igenom dom stormiga ena :)

Jag har alltid älskat havet, det är min fristad, min energikälla, min kraft och min dröm. Det är spänning, fara, lugn, trygghet, skönhet, rörelse och mäktigt på samma gång och det ser olika ut överallt i världen, varje dag dygnet runt.
Jag har suttit i timmar och tittat ut över alla möjliga hav runt om i världen och jag får aldrig nog.
Sommaren 2006 bodde jag och Frida på Venice beach och vi rörde oss mellan skolan, stranden och Coldstone (världens godaste glassbar) i två månader. Jag har aldrig haft så sol- och sandslitet hår, så härligt solbränd hy och så många timmar vid havet på en och samma sommar.
Men jag lärde mig aldrig att surfa då. Jag var för feg och satt istället och kollade på när alla grymma badvakter och surfer dudes tog vågor och zick-zackade mellan pelarna under den svarta piren.
Jag har ångrat mig rejält att jag inte tog chansen just den sommaren. Men sen dess har jag tagit en del chanser men aldrig riktigt haft möjligheten att kunna prioritera surf eftersom jag flyttade hem till Sverige. Det har blivit mycket annan vattensport, men jag har aldrig släppt taget om drömmen att lära mig vågsurfa!



Så om en vecka ska jag genomföra ett av målen jag haft det här året - åka på en surfresa med Fia!

Jag är så tacksam för min friska & starka kropp som gör att jag kommer kunna kämpa i vågorna, tacksam också för att jag vågar mer idag än för 6år sen och för att jag har en kärlek till havet som gör så jag får uppleva en massa häftiga saker.

Brorsan på besök i Cali 2008. Då var det surf som gällde!

Det här brukade vara min "vardag" <3
Undra hur många timmar jag suttit i dom här tornen och läst, pratat, filosoferat och andats in havsluft :)

Om en vecka ska jag ta reda på om livet är bättre när man surfar.

Inga kommentarer: