torsdag 7 juli 2011

Walk of Fame!

 Glada kollegor <3
(ja, mitt leende är verkligen överdrivet :) )

Jag och Lottie har tagit fram ett workshop koncept som går ut på att träna upp sin FRAM GÅNG. Då menar vi inre framgång ni vet när man känner sig som en stjärna och sen den fysiska fram/gången, att gå som den stjärna du är. (Med glimten i ögat och ganska lekfullt, såklart).
Vi tror på att koppla ihop positiva känslor med rörelser och på så sätt kunna framkalla dessa positiva känslor genom rörelserna i olika sammanhang när du behöver peppa dig själv. Då spelar det ingen roll om du känner dig nervös, rädd, osäker, blyg osv för du kan då dölja det med ditt kroppsspråk och dina rörelser. Om du vet vad det är som får igång dig!

Till exempel så har vi märkt efter att ha jobbat med många ungdomar att många har ett som kan uppfattas som osäkert kroppsspråk. De kanske tittar ner i marken, tittar inte i ögonen,  har ett "stängt kroppsspråk" med armar i kors, fötterna bortvända eller pratar väldigt tyst och vet inte hur de ska presentera sig. Långt ifrån alla är såhär, men alla kan nån gång få en släng av viss osäkerhet och den kan yttra sig på olika sätt. För en del blir det tvärtom blyghet, de hörs och syns ännu mer ju osäkrare de är.

Hur som helst, jag och Lottie pratar om det vi kallar energikällor, och vikten av att hitta dessa samt överkonsumera dom, det är nåt som vi tror alla mår bra av. Både på jobbet och privat.
Oavsett om du blir gladast och får din energi av att äta, träna, sjunga, dansa, hoppa, måla, rida, prata, dricka vin, surfa eller umgås med vänner så är det kul att ta reda på om du har tillräckligt av dessa eller om du kan få ut ännu mer energi i vardagen. 

Och sen, VÅGA TA PLATS, våga visa all din energi och bli medveten om hur du ser ut. Låt känslan av YEEEEEEEEEEEEEES, JAG GJORDE DET! komma till uttryck och våga le mot din egen spegelbild. Varför står vi och fånar oss framför spegeln hemma men sen knappt vågar sträcka upp armarna i luften när vi gjort nåt bra framför andra?
Trygghet, ja visst. Men egentligen, är det inte härligt med människor som uttrycker sina känslor och visst smittar en positiv attityd?

Vi har testkört den här workshopen fyra gånger nu och det har varit jättekul. Självklart tar det många gånger innan det sitter och jag är verkligen ingen expert på att pedagogiskt lära ut rörelser. Det är svårare än jag trodde, men jag tänker att jag blir bättre och bättre. Jag hoppas att alla som varit med har sett att det här är nåt vi tror på, det kommer från hjärtat och syftet är att alla ska få mer energi och hitta sina energikällor. Testar man inte sina idéer vet man inte om dom funkar så nu har vi testat en idé vi fick! Hjälp oss gärna om ni har tips eller fler idéer kring detta.

Kul har det varit och här kommer några bilder från Emax i Örebro där vi körde de två första tillfällena:
Bilder lånade från Emax hemsida, fotograf: Per Svensson




Vi låter deltagarna bland annat träna på att göra sina segergester.
Hur ofta jublar du och gestikulerar över nåt du är nöjd med?
Hur ofta gör du high five och berömmer en kompis?
Alla kan nog göra det lite oftare!

Walk of Fame

Kan man vara kaxig och krypa samtidigt?
Avslutningen liknar en uppladdning inför match :)
Vi försöker boosta dom med några tänkvärda ord och ännu mera pepp!
Glädjeskutt när vi var klara :)
Tack Lottie för att du är en energikälla i mitt liv varenda dag!!

Inga kommentarer: