onsdag 25 april 2012


Nike kan få komma och ta över min lägenhet också :)
De kör stenhårt med sina Free run nu och stripar Hötorgets t-bana och ett tåg för att lotsa kunder till Stadium. Jag gillar i stort sett allt Nike gör både i marknadsföringsväg och produktväg.
De kör även en kampanj på Facebook nu där du kan vinna dina egendesignade free runs: https://apps.facebook.com/nikefreerunid/
Jag tycker inte att kampanjer på Facebook är jättesmidiga alla gånger, ofta så mycket att klicka, fönster som öppnas, dela hit och dit och posta. Men vinner man ett par skor är det alltid värt att tävla :)
I Dagens Media idag läste jag även om stillbildens återkomst i form av Pinterest och Instagram. Det pratas mycket om rörligt nu men jag slår ändå ett slag för bilder. 
Jag använder båda tjänsterna, mest för att jag är intresserad av nya mobil- och onlinetjänster men även för att jag ofta hämtar inspiration från just bilder. Hellre det än youtube faktiskt. Jag gillar det faktum att man alltid har med sig mobilen och det är så lätt att ta en bild, skicka eller dela den och även sen få tillgång till andras bilder. 
Instagram köptes upp av Facebook för nån månad sen och vi får väl se om det integreras mera och händer saker med det framöver, det är kul att följa NIKE där så det är ett tips om ni inte redan gör det. Way out west är också flitiga användare då de skapar hype kring sin festival nu långt innan den genomförs, genom bilder. H&M har också nyligen kört en bra kampanj. Själv leker jag mest med bildfilter och dokumenterar sånt jag tycker om. 
Vill ni följa mig där: chrisolai

Pinterest är en digital anslagstavla och ett sätt för företag att sprida sina bilder, produkter, hypa saker osv. Gröna Lund är duktiga där till exempel. 
Så här ser det t.ex ut på en av mina "boards" och det är smidigt att kategorisera, följa och söka. Jag har bara lekt runt lite och har inte strukturerat upp mina boards ännu. Men ett bra verktyg är det!

Vill ni följa mina pinboards: Chris Olai

Det går att följa, dela och diskutera i all evighet på internet. Jag tycker det är fascinerande och idag älskar jag sociala medier och internet lite extra av två anledningar. Jag fick kontakt med Uppsala Kommun via Twitter betydligt snabbare än via telefon. Och jag kunde prata med Johanna, som befinner sig långt borta i Norge nånstans, tack vare Skype på mobilen. 
Internet äger!!!!!!!!!!

Två dagar med jobb och träning innan det blir fyra dagar helg, dags fira sista april. Fast Valborg i Uppsala känns ju mer som ett uppdrag man inte får missa än som semester :)
Jag har inte varit så taggad fram till nu kanske, men blev väldigt taggad idag när jag och Lottie var och rekade inför vår Champagnefrukost som vi roddar i år igen. Förra året var en succé och vi hoppas det blir lika bra i år igen. Härligt med en dag fylld av party med glada vänner och stan som vaknar till liv!

Och självklart spelar Du o jag på Flurran på eftermiddagen så vi får röja till covers, skriksjunga med fulla främlingar och dricka rosé ur plastglas. Allt i sin ordning.

Och det roligaste av allt är ju att jag och dom här två tokarna får ses tillsammans för första gången 2012 !

Inga kommentarer: