onsdag 9 juni 2010

Story of your only life!

Ganska trött i mitt lilla huvud nu efter två intensiva dagar. Igår hade vi föreläsning i hur man skriver en marknadsplan och hur man marknadsför sig själv på ett bra sätt. Alltid intressant att reflektera över och det hänger ju ihop med den "ledarprofil" som jag jobbar med.
Igår kväll hade jag, Lisa och Lottie brainstorming i 7 timmar på vårt kontor :) ett ställe vi för övrigt gillar väldigt mycket och är glada för att ha skaffat (tack Olle och Rod). Vi har lagt ner det här med att jobba hemifrån eftersom det resulterat i att vi aldrig slutar jobba och aldrig får den vila våra hjärnor behöver. Jag har inte insett det innan, men jag behöver två skilda platser, en för jobb och en för vila och annat än jobb. Här hemma ligger alla papper, kom-ihåg-lappar, scheman, böcker, kalendern mm alltid framme och "påminner" mig om allt jag kan jobba med och då slutar jag inte att tänka på det. Så nu har vi ett fint kontor där vi kan lämna alla våra papper och "jobb" och när jag väl kommer hem ska jag släppa sånt och tänka på annat kul. Men nu älskar jag verkligen att jobba och såhär såg det ut igår:
Vi satte igång en kreativ process igår kväll och den fortsatte vi med imorse, Lisa och Lottie är GRYMMA att jobba med för vi kompletterar varandra mkt bra. Vi har inte satt alla detaljer än men vi kommer framåt hela tiden och det krävs ju lite blod, svett och tårar. Det handlar om vad vi vill göra i höst och vad vi har för möjligheter och vilka vi vill samarbeta med. Jätteroligt, engagerande och spännande!

Jag och Lottie var på möte med Freddan och Alex inför starten av Sommarlovsentreprenörerna nu på måndag! Vi kör igång i Håbo med 20 unga entreprenörer och igår var Alex i Skara och träffade Bert Karlsson för en inspirerande videohälsning till ungdomarna. Coacherna är redo!


Det slog mig nyss att det som står på bilden ovan stämmer mycket bra - vi får ju alla många chanser i livet och väljer att ta vissa av dessa - och det här livet är ju det enda jag har och allt jag gör, varje dag, varje minut påverkar just det här livet. Så om jag väljer att satsa på att nå dit jag vill och om jag önskar att få allt jag drömmer om så kan det vara smart att påminna sig om att många bäckar små bildar snart en å.... :) Lägg inte tid eller energi på sånt som inte tar dig mot dina mål, om du nu inte måste. Jag är lite av en expert på att slösa tid ibland. Jag har fått ångra många gånger då jag engagerat mig snabbt i saker och framförallt kanske i relationer som jag tror och vill ska leda nånstans men som jag inte alls gjort det. Borde lyssna mer på min magkänsla!
Jag hoppas jag kan göra det nu, tycker inte om att hamna i "fällor" där jag lovar bort mig på saker jag egentligen inte vill göra eller engagerar mig i personer som jag misstänker inte är på samma spår som mig.
Prioritera dig själv, din vilja, dina mål, dina drömmar och de personer som gör dig kär och galen! :)

Nu ska jag köra ett spinningpass för första gången på evigheter. Det blir min uppladdning för lördag då vi ska cykla 10mil. Har ju cyklat två gånger innan så det ska väl räcka, haha! Ska försöka styra upp träningen lite bättre i sommar, den blir lidande när det är så mkt jobb och annat.
Sen hoppas jag att Peran vill se "Up in the air" med mig ikväll för den filmen har jag velat se länge. Fick även ett filmtips av Simon när han var på middag här i måndags och vi satt och babblade sent. "DATENIGHT" var tipset!
Tänk att det gått 5 år sen jag flyttade till Uppsala första gången. Kul att jag fortfarande har kontakt med vissa personer som betyder mycket för mig och sen har jag verkligen lärt känna många sköna personer på dessa fem år! Och det är alltid tryggt att ha några norrlänningar att luta sig mot när det blåser :) Peran t.ex, här var han och jag på tennisbanan ifjol....
Imorgon blir det förhoppningsvis fotboll här i Fålhagen, jag vill ha mera utomhusaktiviteter nu i sommar, ska försöka peppa alla vänner för det, inne kan man sitta i vinter!!!!!!


Inga kommentarer: