torsdag 13 september 2007

Projekt: ta sig till skolan

Kl.06.55 mandag-torsdag gar tre sma flickor ut genom dorren pa Belle Fontaine. Det ar vi tre det. Vi kliver ut pa gatan som vi kallar "meet market street". Det beror pa att gatan ar en byggarbetsplats for cirka 100 mexikanska embryon. (Vi kallar alla under 150cm for embryon). De moter oss med visslingar, hey's och stora blickar VAJRE morgon. De vill alltsa att vi ska sta dar hela dagen sa att dom kan fa titta pa oss. Vi stirrar ner i backen och gar knapptysta mot busshallsplatsen fort som tusan. Ibland star det en "mat vagn" dar nanstans och det luktar inte direkt hallon av den. Frida spyr nastan. Jag och Katta biter ihop.
Nar vi kom till busshallsplatsen idag kom det ingen buss. Sen kom det tva som var proppfulla och inte slappte in oss. Fine. Vi ringer taxi. Att ringa en taxi har fungerar inte direkt pa samma satt som i Uppsala. Man maste for det forsta ange en exakt adress med gatunummer och hela kittet. Det gor vi alltid. Det gick 20 min och ingen taxi. Vi ringer igen och dom havdar att adressen vi befinner oss pa inte finns. En ny bil ska komma. Efter ytterligare 20 min ringer vi igen och da slanger kvinnan pa luren i orat pa Frida. Katta forsoker och de lovar att skicka en till bil. Vi ser tva taxibilar men de kor forbi oss.
Till slut hittar vi en tom och hoppar in. For att vara pa den sakra sidan fragar Katta vilken adress vi befinner oss pa (sa vi far veta om vi sagt fel eller inte) och embryot till chauffor svarar:
- Ehhh...this is....Washington and Lincoln (gatorna vi befinner oss vid, skyltar alldeles utanfor bilen)
- Yes we know, but the address, street number?
Chafforen fortsatter:
- This is Los Angeles....
OH, NO?????????!!!!!!!!!!!!!!!!
Vi som trodde vi var i New York.
Efter drygt en timma sen vi gick hemifran och 15 minuters guidande i taxin (chaufforen hittar inte) och 10 min sena till lektionen kommer vi fram till skolan. Eller vi hoppar ur taxin som vagrar byta fil och springer sista biten.
Forstar ni varfor man vill ha bil i det har landet?
Forstar ni varfor jag anser mig fortjana ett arbetstillstand i det har landet?

2 kommentarer:

Anonym sa...

haha...lugn nu...du får väl gifta dig med nån där borta...kan man inte göra det? ;)

Anonym sa...

Men eddie då..det vet du ju att hon kan...gifta sig asså..hon har ju redan fått frågan..å vi tjejer var ju mycket entusiastiska till det =) hehe