tisdag 7 juli 2009

Body Attack!

Igår var jag sliten och trodde inte jag skulle orka mycket på kvällen. Jag hade dock lovat att gå till GOLD'S GYM (som har öppet hus nu = gratis att träna där hela veckan!) för att köra BODY ATTACK med Jennie och Andreas - två grymma instruktörer som jobbade på Träningsverket när jag också gjorde det back in the days :)
Jennie är verkligen en inspiration, jag ville bara upp på scenen och köra med henne!!!! Ser ju så himla kul ut också!
Det var 1a gången jag testade Body Attack, det finns tydligen på nåt ställe i U-a men inte på F&S (som har kasst utbut tycker jag!!!) och eftersom jag älskar att prova på nya träningsformer var jag laddad trots tröttheten. Jag blev piggare under passet och jäklar vad dom körde hårt med oss. Kör man den här klassen ett tag kan jag garantera ökad spänst, smidighet, grym kondis och stabilitet i kroppen! Jag tyckte att musiken kunde varit lite bättre men övningarna var enkla, jobbiga och varierande = stort plus. Det är inspirerat av olika sporter och det märktes. Benträning och kondis är fokusen. Dock mycket hopp och studs, så inget för svaga knän eller om man är kissnödig (som jag är ibland, haha).
Och nu när jag googlade fram den här bilden förstår jag ju att det lanserats som ett hårt pass, man kan ju bara älska sånt här:
Inget hålla-igen, ingen mesig "lyssna på kroppen-approach". Vem vill lyssna på sin kropp? Det är ju det man INTE vill, för då skulle man sitta hemma i soffan. Inte alltid, men ofta. och när man väl tränar hårt skriker ju kroppen ifrån och vill att man ska stanna... hjärtat och hjärnan jobbar mot varandra och det handlar om inställning... "jag orkar pressa hjärtat och musklerna lite till".
Sluta lyssna på din kropp, det är precis det som håller dig tillbaka och får dig att inte våga testa nya saker eller utmana dig själv när du tränar!
(Och självklart menar jag inte att man ska ignorera sjukdom eller skada...ni fattar) :)
Hur som helst, det var ett svettigt och roligt pass igår. Något jag verkligen skulle kunna tänka mig att instruera i och det som mest liknar det jag älskade att köra i USA - "body conditioning" med Vivian, instruktören som körde tills deltagare gav upp och gick ut av utmattning ;)
Sen är det sådan jäkla skillnad när det är deltagare på passet som tar i och kör stenhårt och inte ger upp. Härligt att se, man orkar ju dubbelt så mycket när alla andra orkar. Tänk på det - bara man tar sig iväg till träning så blir den oftast bättre än man tror. Återigen, lyssna inte på kroppen utan säg till den vad den ska göra så lyder den (oftast). Jag lovar!
Träning är KUL och jag önskar jag fick träna mer tillsammans med mina vänner, det är det roligaste jag vet!

Inga kommentarer: