söndag 16 augusti 2009

Lite mer om min utbildning

I fredags slog det mig igen - jag gillar verkligen min utbildning! Så den förtjänar lite mer publicitet här, eftersom jag tillbringar mina veckor där och får mycket av mina inspiration och motivation från Idékraft som skolan heter. Vi är ju bara 2 "klasser" som går där, den andra klassen tar examen i slutet av oktober så sen kommer det bara vara Team 14 - min klass (vi kallar det team)! Vi tar examen nästa år i oktober, om allt går som det ska :) Vi har fått en liten uppfräschning av lokalerna nu efter sommaren av mina kreativa team mates, en kryddodling, en snygg spegel och lite annat kul. Sånt piggar upp :) I fredags hade Mia i teamet sin son med sig... han lekte järnet med Pelle och den här bilden är så rolig tycker jag så jag måste visa den... är det ett barn eller är det ett spöke? :D
Varje vecka har vi en teamvärd som har lite extra ansvar för att köket är fräscht och stolarna ställs upp (lågstadiet varning haha) :) Vi skriver också upp roliga citat på den här tavlan och i en bok som ligger framme. Sånt man annars lätt glömmer och som jag älskar att komma ihåg och skratta åt igen.
Vi har också en spargris framme där vi slänger i lite mynt... som sen förvandlas till bakverk, i fredags var det dessa snygga brownies som baktanten Lisa fixat :) vi fikar rätt mycket!
Gemenskap a la Idékraft :)
Syftet med reflektionen jag var med och höll i senast...tema Projektmetodik!
Varannan frdag har vi alltså reflektion mellan 9-12. Då har vi ett tema som vi reflekterar kring och det är väldigt nyttigt. Ofta går livet och allt man gör i sån himla fart att man aldrig stannar upp och funderar över: -varför gör jag det här? -vad leder det till? vad vill jag ha ut av det? -kan jag göra något bättre? -vad har jag för mål och hur tar jag mig dit? Nu är det inte så att alla reflektioner blir jättedjupa och flummiga, det handlar ju om projekt och hur vi jobbar. Men det är ett väldigt bra verktyg att analysera sitt arbete och ta med sig till privatlivet... t.ex Är jag där jag vill vara? Om inte, hur ska jag göra för att ta mig dit och vad kan jag själv påverka? Jag tycker att jag själv blir mer fokuserad och strukturerad när jag använder mig av reflektion. Det går snabbare att komma från punkt A till B när jag bearbetar det jag gör och tänker på en gång istället för att bara köra på. Mycket intressant. Men nu är det ju inte så att jag reflekterar dagarna i ända, men eftersom jag är en som tänker mycket så är det ett sätt för mig att "organisera tänket" och jag gillar våra fredagar på skolan!
Vi sitter alltid i ring a la AA :)
Uppgiften var att planera en teambuildingresa till Åre för oss alla. Inget fel på kreativiteten direkt :)
Jag gillar att alla är seriösa och hjälpsamma, vi tipsar alltid varandra om hur man kan tänka och jobba och atmosfären är väldigt "driven" på skolan samtidigt som det är så otroligt avslappnat. Jag sa det till Johanna i fredags, man förstår inte riktigt att det är SKOLA när man är där, vi har ju så roligt och ofta ligger jag i en hög och skrattar :) Lovar att det nästan händer nån gång varje dag och även fast vi skrattar så känner jag att jag LÄR mig saker hela tiden. Ska man jobba med människor måste man vara bland människor och jag är så glad att jag valde den här utbildningen. Så mycket kul och aldrig nånsin ångest över att behöva gå till skolan.
I fredags när vi var på UNT såg det ut såhär... Först såg vi film om tidningsbranchen och fick lyssna på flera av dom som jobbar på redaktionen...
..och här började vi spela Mediespelet :)
Det var det det, nu ska jag hoppa i säng för imorrn kickar vi igång en hel vecka på UNT med start kl.06:00 på Centralstationen för att dela ut "18 Minuter" till alla pendlare. Finns ju ingen risk att man är trött med all den energi jag har i kroppen just nu, på't bara!!!!

Inga kommentarer: