söndag 28 november 2010

I rymden finns inga känslor, så jag stannar här

En fin jullåt första advent till ära, klicka HÄR!

Fyrverkerierna var storslagna, väldigt fint komponerat med musik och färger i Botaniska trädgården! Romantiskt, rent av. Hela Uppsala är på plats så det är en rolig tradition och som vanligt får jag och Lottie hundra idéer på saker man skulle kunna göra :)

Alla har väl någon gång önskat sig till en plats där det inte finns känslor i tron om att det skulle förenkla livet något.
För det är ju inte alltid roligt att ha känslor. Men hur roligt kan det vara att INTE ha känslor?
Ikväll såg jag "I rymden finns inga känslor" och den berörde mig verkligen. En fin film med flera klockrena repliker om kärlek och relationer och massor av känslor.

När man mår som bäst, känner som mest och är som lyckligast är steget som kortast över till det motsatta. Klivet mellan att vara cp-lycklig och bottenlöst ledsen som dom sa i filmen, är ofattbart litet. De flesta har väl känt känslan av att må lite för bra, vara lite väl lycklig eller att allt går lite för bra nån gång... då går man nästan och förväntar sig att nåt ska hända som gör att man faller eller att man på något sätt ska bli "straffad" för att man går runt och är lycklig. Det är ju sjukt.
Men det stämmer, för ju mer man har att vara lycklig över desto mer riskerar man och har att förlora och det är jobbigt att vara medveten om att man när som helst kan ramla över gränsen.

När det kommer till känslor är jag tacksam över att kunna skratta när jag är glad och gråta när jag är ledsen. Inte alla som kan visa känslor så lätt och jag har själv betydligt svårare att visa vissa känslor nu än jag hade för några år sedan och ofta resulterar det i att jag skojar bort nånting allvarligt. Gömma känslor i skämt och ironi fungerar utmärkt. Men innerst inne i mig är det som att känslorna bråkar med tankarna om vem som ska få visa sig i rampljuset. Och ut kommer ett skämt. För att ingen ska kunna leka med mina känslor.
Jag säger åt mig själv att inte känna efter så mycket jämt och att inte tänka så jäkla mycket.. men det är svårt för jag känner alltid nåt och jag tänker alltid nåt :)

Ikväll har jag tänkt en massa och får inte alls ner nåt vettigt att skriva så nu kan det bli måndag!
Hade en riktigt rolig partykväll med Lottie och Madde igår så jag har varit sliten och trött idag. Så går det när man ska vara rock star en lördagkväll i Uppsala :)
Många vänner som ska åka Vasaloppet och börjar träna nu, 
jag är riktigt sugen att åka längdskidor men tror inte jag kör nåt lopp i år...
Här står jag i målfållan och känner på känslan dagen innan vi åkte :)

Inga kommentarer: