tisdag 23 november 2010

Just idag är jag stark!

"You never know how strong you are until strong is the only option you have."
Dom orden har satt sig i mitt huvud sen jag hörde dom för några år sen. Man är alltid, i alla lägen, så mycket starkare än vad man tror, vill jag påstå. Hur kommer det sig att man i vissa fall är helt oförmögen att plocka fram den här styrkan och hur tränar man på att plocka fram den i lägen då man inte måste men man vill...? Fokus, mod och rätt inställning tror jag och jag övar på att våga plocka fram styrkan som jag vet finns där inne i mig.

I hela mitt liv har jag fått höra "du är så stark" och ja, jag är stark jämfört med många. Oftast. Men inte alltid och är det här med att vara stark samma sak som att vägra vara svag
Jag vet inte alla gånger om jag känner mig så stark, men jag är nog bra på att inte vara svag. Och det är nåt jag tvingats till sen jag var liten.  Jag har hamnat i situationer där svag aldrig varit ett alternativ, där jag bitit ihop och där jag hittat styrka för stunden. Men det har varit mer överlevnadsstrategi än just ren styrka. Tänk på det nästa gång du upplever någon som väldigt stark. Det kanske inte är så personen i sig uppfattar sig själv och att alltid förväntas vara den "starka" är varken lätt, kul eller nyttigt.

Vi diskuterade det här med inställning på lunchen idag. Föds vissa människor med en bitter syn på livet eller föds bitterhet ur bakslag i livet? Jag tycker det är en sak att må dåligt och bli bitter ett tag pga att nåt hänt eller att man ibland bara mår skit utan anledning, men jag kan inte förstå hur man kan, år efter år eller ens vecka efter vecka gå runt och vara bitter på omgivningen, andra människor, sin egen situation och sig själv utan att göra nånting åt det. Du är din egen lyckas smed! var det nån på utbildningen som skrev om mig på examen och det är ju jag övertygad om att jag är men varför kan inte alla förstå det? Och varför kan JAG förstå det? Jag har inte ens läst ut "Nextopia" :)

Handlingskraften - var kommer den ifrån och när lämnar man över lyckan i någon annans händer?
Hur som helst, att vara bitter leder ingen vart och att sitta hemma och tycka synd om sig själv eller klanka ner på andra som mår bra hjälper inte heller. Det finns många saker som hjälper mot depp och destruktiva tankar och det första man måste göra är att VÄLJA dessa saker. 

Jag har flera vänner som mår lite eller mycket dåligt just nu och därför vill jag göra nåt för er, ingen aning om ni läser här men chansen finns och därför ska jag försöka sprida lite ny energi till er resten av veckan! När man är ung och frisk ska man inte behöva må dåligt psykiskt, man ska älska att vakna på morgonen och vara taggad på livet. Självklart har alla ups n downs men de glada dagarna ska vara fler än de mindre glada så jag vill dela med mig av småsaker som gör mig extra glad...
Vi börjar med en bild från Main Street i Santa Monica som jag älskar. Tänk er att se det här varje dag när man åker till jobbet? Det går inte att inte le :)
Och så lyssnar vi lite på den låten här innan vi somnar...
:)

1 kommentar:

Josefin sa...

Du är fucking FAB!

Så att säga... ;) Nej men seriöst, du är fantastisk Chris. På alla sätt och vis.

<3