lördag 16 augusti 2008

Madonna 50 år!

Idag fyller en av världens största artister 50 år.
Det kan man faktiskt inte tro när man ser på henne, tacka gud för botox med mera...
Jag tänker lite på vad Madonna är och symboliserar för mig, och kommer nog fram till att hon är en liten förebild även om jag aldrig varit ett megafan. Jag lyssnade på henne mer när jag var liten än vad jag gör nu, gillar inte riktigt hennes disco-stil även om jag tycker det är riktigt häftigt att hon hela tiden vågar förnya sig. Finns det någonting som hon som artist inte har gjort?
Jag såg henne live på MTV galan för 8 år sedan och det var inget imponerande uppträdande då det var falskt och mest studsigt, ingen snygg koreografi som man sett nu för tiden i hennes senaste videos.
Men hon håller ändå alltid måttet på något sätt, allt hon gör blir något man inte förväntat sig. Hon imponerar och hon kommer vara saknad den dagen hon lägger av. Hon är sexsymbol (iaf har vairt) och håller stilen som både trendig morsa och artist. Jag kan inte komma på någon ung artist idag som kommer hålla på samma sätt, lika länge som henne. Det hade varit kul att få vara vuxen när hon hade sin storhetstid så jag kunde minnas hur opryd hon egentligen uppfattades och hur uppseendeväckande hennes beteende på scenen var.
Strutpattarna och hela köret, coolt och porrigt!
Nu när jag ser Madonna ser jag bara ett enda stort muskelpaket. Gör människan annat än tränar? Det känns ju inte så kul att få komplex när man kollar på en 50 åring liksom. Så ska det väl ändå inte vara...?
Hon verkar hur som helst vara en väldigt proffsig tant och jag är säker på att vi kommer få se mycket mer av henne under många år framöver.
Hon ger inte upp före Tina Turner direkt ;-)

Inga kommentarer: