tisdag 13 oktober 2009

Kroppssammansättning - check!

Vi hade labseminarium ikväll på Fysiologikursen som jag läser. Mycket intressant.
Först gick vi igenom kost- och aktivitetregistrering som vi gjort under ett dygn, man skriver ner all aktivitet och allt man stoppar i sig och för in i ett program som heter Dietist XP.

Sen för man in en massa värden och programmet räknar ut om man har energibalans, för mkt/för lite av ngt osv.
Jag var inte ett dugg orolig, jag vet att jag äter bra, jag äter mer än jag måste och jag får i mig allt man behöver av alla vit och mineraler.

Sen fick vi göra en sk Bioimpedansmätning då kroppssammansättningen mäts. Jag har aldrig gjort en förrut så det var väldigt intressant och Roger som hjälpte oss kan verkligen ALLT. Jag beundrar de som kan så mycket om just kroppen och vad som händer när man tränar osv. Jag blir inspirerad att lära mig mer, synd bara att jag inte har tid att läsa mer än jag gör just nu. Finns så mycket roligt att lära sig om fysiologi och kost/träning. 


Här får Emma instruktioner hur mätaren fungerar, den ser ut som en våg och för den som vill ge mig en present finns dessa att köpa för ca 2 000sek :)


"Biffen"
Det var roligt att göra detta med Emma och My, jag drog upp värdena lite oss emellan :)

Jag består av ca 50% vatten (idag), 28% fett, 45kg muskler och 2,4kg benmassa.
Min metaboliska ålder är 27 år och min muskelmassa och fysik hamnar på ett värde av 5 på skala 1-9, dvs jag är NORMAL.

Jag har så länge jag kan minnas varit NORMAL på alla kurvor, alla värden och alla tester. Roger kallade mig "den perfekta försökskaninen" och markerade mitt papper med ett stort N = Normal.
Inte ett dugg upphetsande, skittrist egentligen, men så är det ju, metabolismen och sina gener kan man inte riktigt påverka och jag är överlycklig för att vara frisk. Och för att alltid ha varit frisk.

Vissa stunder får jag för mig att testa och pressa kroppen, ändra nåt drastiskt och kanske utsätta den för nåt extremt, men det stannar alltid vid en tanke. Jag mår generellt så himla bra, jag har mer energi än de flesta omkring mig och jag orkar nästan allt jag vill. Så varför ska jag ändra nåt?
Jo, för att det vore kul och intressant. Men jag är samtidigt så beroende av att må bra fysiskt och psykiskt att jag är rädd för att hålla på och testa för mycket.
Sen finns det ju såklart nyfikenhet och de estetiska saker som man alltid kan önska att ändra på, men det är nog sällan värt det.
Lyckan och välmåendet kommer mycket inifrån och som jag sa till nån häromdagen, senaste tiden har jag börjar LE och SKRATTA från hjärtat igen. Jag känner mig inte 100% som gamla vanliga Chris, men snart så tror jag att jag kommer dit. Vissa saker tar lång tid att bearbeta och ingen gör det åt en.
När jag mår som bäst skiner min glädje rakt igenom och jag tror det är den bästa skönhetskuren man kan få! (tillsammans med massage och skumbad då) :)

Funderar du på vad som verkligen får dig glad och vad som ger dig energi?
Jag tycker att man ska hålla sig till dessa saker. Livet är för kort för att slösas på annat!




3 kommentarer:

Josefin sa...

Kramar till dig vännen! Och tack för inspirerande inlägg <3

Tobbe sa...

Ni gör så mycket vettigt! Och nyttigt!

Du får en alltid att bli så motiverad. That's your superpower.

Kram
Rocksteady

My sa...

Ja, de va kul i tisdags, tror det blir intressant ikväll med.

Det är ingen dålig superpower det =)Varför glömmer dom alltid den i alla superhjältefilmer "MotivationWoman"