lördag 16 januari 2010

Ribban är satt!



Det var nyttigt att börja projektarbetet med en utmaning i form av klättring.
Ganska intressant hur de flesta av oss skrek "det går inte, jag kan inte...osv" på väg upp för väggen. Men så fort vi stod nere på marken och pushade varann var det bara "kom igen, du kan, du kan!"
och visst är det ofta så att vi peppar andra hela tiden utan problem och tvivlar aldrig på att just HON eller HAN kan nå toppen. Men när det sen kommer till oss själva, ja då tvivlar vi snabbt på vår förmåga. Varför?
Jag gör det också, om även mest tyst för mig själv. Utåt sett är det för det mesta "kan hon/han/dom så kan jag också" men inne i mig finns det ofta en röst som säger "shit, kan jag verkligen det här?"
Den rösten ska jag utplåna i år, den rösten ska tystas för alltid.
:)

Ready to climb!


At the top!

Johanna respresenterar!

Lisa på väg till taket!


Pelle fick rejäl mjölksyra när han tävlade upp för väggen mot Lisa!

Det blev en rolig fredag på skolan efter ett bra gympass med My tidigt på morgonen. Hon har förresten hittat en tuff utmaning till oss, mer om den senare om vi hakar på den... :)

Först reflektion med teamet då vi fick lista allt vi lärt oss under förra året, både projektrelaterat och inte, och det var inte lite det. Kul övning och riktigt motiverande för framtida lärande.
Sen delades vi in i 8 grupper som fick varsin uppgift inför "Klusterfesten" med nya teamet. Jag hamnade i matgruppen och med en minimal budget och på 2h skulle vi fixa middag för 54 pers!
Det var bara att ta fram sina bästa argument och hitta en lämplig sponsor, för att laga mat var inte aktuellt.


Jag, Johanna och Maria hittade Little Italy och en mkt trevlig kökschef där. Saken var biff efter 20min förhandlande :) Alla glada, alla nöjda och ingen disk!

Produkt-placering på Idékraft!

Det var fint dukat, tokiga lekar under middagen och en snyggt bildspel från dagen.

Emma och jag



Danne och Jacob förvandlades till Tant Agda och Margareta och körde Bingo med hela gänget!
Bara tok och skratt!


En filmkamera hade riggats i bästa "big brother"-stil!


Lisa drog igång line dance lite senare, killarna hängde på riktigt bra!
Nu har team 14 visat team 15 ett smakprov på hur kul vi har på skolan. Det kommer bli ett jättebra år och det lutar nu åt en fantastisk avslutning på utbildningen direkt efter examen, i allafall för några av oss :)

Vi stannade kvar på skolan istället för att dra ut och jag fick med mig Johanna hem vid 23-tiden. Skönt. Vi låg och snackade en stund och imorse blev det en mysig frukoststund med henne innan jag gick till jobbet.

Inga kommentarer: