söndag 27 december 2009

Jobbigt jobb?

Det har blivit lite väl många ointressanta inlägg här på senaste känner jag.. jag har inte varit så  speciellt inspirerande eller haft så mycket annat att skriva om än vad jag pysslat med. Det är kul för mig att ha kvar sånt, men för att det ska bli lite roligare att läsa för er andra som halkar in här ska jag försöka skriva lite annat den kommande veckan. Jag är  ju ledig 6 av 7 dagar och då borde jag ju ha tid till det :)

Måndag imorgon. Jag ska promenera till jobbet imorrn bitti!
För många är söndagskvällen lite ångestladdad. Kanske inte så mycket idag eftersom de flesta haft långhelg, men jag känner några som alltid tycker det är jobbigt att gå till jobbet på måndagar. Fem dagar kvar till nästa helg, de börjar klaga redan vid första kaffekoppen...
Känner man så många måndagar i rad tycker jag att man borde se sig om efter en ny sysselsättning. Det är verkligen inte det lättaste att hitta nytt jobb, men man kan försöka istället för att gå runt och klaga.
Tre bra frågor att ställa sig:
  •  Hur väl utvecklas jag på mitt jobb i förhållande till mina personliga mål?
  • Hur kul är det att gå till jobbet?
  • Hur känns det i magen när jag ska gå till jobbet?
Har jag kul på jobbet? är den jag ställer mig själv mest. Jag ska ha kul på mitt framtida arbete och jag ska känna att jag gör något meningsfullt, att just MIN insats betyder något. Jag vill se resultat.
Där har jag lite att jobba på under nästa år med andra ord. Ser fram emot det :)
Det är en riktigt cool känsla att kunna säga "jag kan göra vad jag vill med mitt liv"! Så är det ju  också eftersom alla begränsningar jag sätter upp skapas i mitt eget huvud. Så länge jag är frisk och vaken ligger världen för mina fötter och åren går fort framåt. För min egen del är det ännu häftigare att då kunna känna mig glad och såhär lycklig idag, här i Sverige, för det trodde jag inte att jag skulle göra för två år sedan.
Vem vet var jag befinner mig om ytterligare två år!
Hörde nånting om en ö som var till salu i söder havet och i dagens DN var det en artikel om en kille som trappade ner som 26-åring och köpte en hästgård på Gotland... :)

Igår var det fem år sen tsunamin chockade sydostasien... jag var i Thailand en månad efter den och kunde verkligen inte förstå vilket hemsk katastrof det var just då. Det går inte att tro att havet kan bygga upp en dödlig vägg av vatten när man ligger såhär och tittar ut....



Har ni inte sett sista avsnittet av Skavlan så gör det, perfekt att ligga i sängen och kolla innan du somnar. Robbie Williams is back!

Inga kommentarer: