lördag 24 november 2007

Thanksgiving, thanks!

Jag har redan varit borta fran vardagen sa lange att jag glomt vilken dag det ar...men jag tror det ar fredag och jag vet att klockan ar 21.14 nu. Vi har precis sett "The contract" pa John & Barbara's 52" tv =) kan liknas med att sitta i en biosalong med den ypperliga fordelen att man kan pausa nar man behover kissa (som ni vet att jag behover ibland,hehe). Istallet for snacks till filmen bjods det pa rester fran desserten igar - tre (!!!) olika sortes pajer som Barbara bakat...en med massa bar i, en med pumpa och valnotter i (favoriten!) och en med russin, apple och nat annat i. Innan filmen at vi en god middag a la den har familjen = storsta steken ni kan tanka er, lite sallad och femtio olika dressingar - that's it! =) Jag at halva steken och ska ata resten imorrn. Fattig student som man ar lagas det knappast $15 stekar hemma utan har passar man nu pa att ata upp sig!
Jag passar aven pa att SUPA ner mig da det hela tiden bjuds pa vin och martinis. Forsta kvallen blandade Barbara sig en Apple martini (jag nojde mig med vatten 2 min innan sangdags!) och sen dess har det blivit Rasberry, Vanilla och mera Apple...och min nya favorit - CHOCOLATE RASBERRY martini!!!!!!! Det finns chokladvodka, det har jag aldrig sett tidigare men det maste inforskaffas! Ett hett tips alltsa, den ar inte alls sa sliskig som den later utan blanda en martini och njuuuuuut!
Igar var det MAT MAT MAT hela dagen och jag tyckte faktiskt om allting, trodde inte jag skulle gora det aven om det mesta brukar ga ner, men det var MUMS med allt fran kalkon, "stuffing", tranbarsgele och gratinerade potatishalvor fyllda med ost och annat gott. Favoriten var nog forratten - FRIDA den ska jag bjuda dig pa! Kan saga att den inneholl BRIE OST och pesto och da kan man ju sjalv rakna ut att det inte kan bli annat an oslagbart. Sen la man det pa kex och mmmmm beroendeframkallande!!!!!!
Jag tyckte i allafall att min forsta Thanksgiving var riktigt trevlig och vad jag forstar sa handlar det helt enkelt bara om att vara tacksam for det man har. En mycket bra hogtid tycker jag och jag diskuterade detta med Pierce, John och Barbara's barnbarn pa 10ar och han sa sahar:
-"You should just go to your government and tell them that you need to start celebrating Thanksgiving, otherwise you are not thankful in Sweden and you will not be happy anymore...."
=) Ja, jag tycker faktiskt hosten i Sverige behover en extra hogtid sa vi kan val lagga till Thanksgiving da, kom igen nu Reinfeldt!!
Igar kladde vi aven JULGRANEN med sa mycket pynt som jag aldrig tidigare sett i en och samma gran. Som vi alla vet sedan tidigare uppfanns uttrycket "Less is more" ALDRIG i detta land. Jossan och Josse, jag tankte aterigen pa er eftersom ni tjatar mest av alla om julen just nu =) Vi var pa JULMARKNAD idag ocksa, det ni! Dar gick jag runt bland alla blinkande anglar och glittrande tomtar...kande mig inte direkt skimmrande jamfort med de flesta tanterna som hade klatt upp sig dagen till ara - i sina allra finaste, BLINKANDE t-shirts och blusar. Sa overdrivet och sa amerikanskt att jag bara gick runt och njot =)
Vi akte aven forbi stranden idag men det var for blasigt for att ta en promenad sa det blev bara en snabbis. Alltid harligt att se stranden trots vind och kyla!
Nar vi kom hem sager Barbara att hon och jag ska aka en svang....i HENNES CAB!!!!!!!!
Och gissa VEM som fick kora????
Jag kande mig som ett litet barn pa julafton, mina mungipor gick upp till oronen och det borjade spratta i benen av gladje...jag har ju inte kort bil pa en evighet och jag har aldrig nansin kort en sa fin bil. Det ar en Staurn "Sky" 2007:a, midnight blue, och jag AGDE vagen nar jag kom korandes i den kan jag lova!!!!
Bilder kommer senare.....=)
Jag var sa uppe i varv sa nar jag kom hem stack jag ut och sprang en snabbis i manskenet. Det har varit fullmane i tva dagar nu och jag tycker det ar sa fint. Jag sprang runt i kvarteret och tittade pa alla juldekorationer utanfor husen. Jossan, imorrn ska jag fota ett hus at dig...jag ser framfor mig hur du och Keba pyntar erat hus i framtiden ;-) du kommer bli inspirerad!
Jag hade nastan glomt bort hur fina hus det finns har sa det var kul att springa runt och titta pa det ikvall. Jag insag aven att jag nastan glomt hur det ser ut med SKOG och stora grona grasmattor, haha...tur jag fick komma bort fran betongen lite!
Imorrn ska vi till St.Augustine, USAs aldsta stad for ovrigt. Jag har varit dar forrut och det ar mysigt och framforallt ar det allt annat an L.A. for det ar litet, rent och frascht!
Frida, nu har jag den dar Florida lukten i mig som vi pratade om, onskar att du var har och kande den med mig! Dom halsar sa gott till dig!
Eddie, dom halsar till dig ocksa saklart!

4 kommentarer:

Josefin sa...

Åhh Chris, så underbart det låter! Jag skulle nog storkna av all underbarhet :) Väntar med spänning på bilden, vill se vill se! Och så vill jag och vi övriga här hemma att du BUMS avslöjar din nyhet. BUMS var det!!!
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!

Anonym sa...

Jag säger som Josefin, SPEAK OUT!!!!!!!!!!!

Frida sa...

Hälsa tillbaks och ÄT FÖR MIG =) idag har solen stekt och vi drog och käkade mackor på det där ialiano stället innan vi åkte med peter till flygplatsen... mucho nice.... jag gick runt i linne... :) Och samtisigt lyssnade vi på julmusik på radion... soft mix!

Josefin sa...

Å de låter underbart, jag längtar tills jag får sätta upp adventsljustaken men tydligen så hade ju jossan redan gjort det hihi ...

puss på dig